Fără şuviţe rebele electrizate! Cele mai bune produse de păr de netezire

Cât de des trebuie să vă descurcaţi părul din cauza electrizării? Părul dumneavoastră are un aspect dezordonat după rutina de uscare şi are tendinţa de a se electriza din cauza umidităţii? Este timpul să descoperim produsele cosmetice de netezire şi să aflăm care sunt cele mai bune produse de păr anti-electrizare.

Există numeroase metode de a preveni electrizarea părului. Puteţi achiziţiona un uscător de păr cu funcţie de aer ionic şi rece pentru sigilarea permanentă a cuticulelor şi pentru netezirea părului. De asemenea, uscaţi întotdeauna în direcţia de creştere a părului, direcţionând fluxul de aer în jos. Astfel, veţi preveni ridicarea cuticulelor de păr.

CUM SE ÎNGRIJEŞTE PĂRUL PENTRU A PREVENI ELECTRIZAREA?

Evident, rutina dumneavoastră de îngrijire are un impact puternic asupra aspectului părului. Dacă părul este extrem de uscat şi deteriorat, din păcate, acesta devine şi aspru, tern şi electrizat. Îngrijirea corespunzătoare a părului va aduce şi beneficii din punct de vedere estetic. Este timpul să ne concentrăm pe nutriţie, hidratare şi consolidare în loc de a masca problemele podoabei capilare.

Hidratare – părul bine hidratat este, în general, mai neted, mai strălucitor şi mai frumos. Dacă menţineţi un nivel adecvat de hidratare, de exemplu prin utilizarea balsamurilor cu ingrediente de hidratare sau măşti pe bază de umectanţi, riscul de electrizare a părului din cauza ploii sau perierii va fi mult mai redus. Hidratarea este baza îngrijirii părului.

Nutriţie – sănătatea părului se reflectă în aspect, prin urmare nu uitaţi să oferiţi părului ingrediente esenţiale precum vitamine, minerale (zinc, sulf, fier, siliciu) şi acizi graşi. Părul perfect hrănit, puternic şi ferm înrădăcinat nu se electrizează. Este un remediu simplu pentru netezirea părului.

Regenerare – este a treia procedură de îngrijire a părului recomandată pentru a preveni electrizarea părului. Părul slăbit, lipsit de proteine, cu cuticule deschise, care necesită nutriţie este, de obicei, afectat de electrizare. Aportul sistematic de proteine întăreşte firele de păr şi previne electrizarea; atenţie însă la hrănirea excesivă a părului cu proteine.

CUM SE OBŢINE UN PĂR NETED?

Toate procedurile de îngrijire menţionate mai sus nu vă vor oferi efecte imediate. Pentru a regenera părul şi pentru a reda nivelul corespunzător de hidratare şi nutriţie, este nevoie de timp. Problema părului electrizat poate fi enervantă până când părul îşi recapătă sănătatea. Chiar şi părul sănătos se poate electriza în caz de dezechilibru hormonal, boli, schimbări de sezon sau lipsa unor substanţe nutritive.

În fiecare dintre aceste situaţii, puteţi obţine un păr neted şi mătăsos folosind produsele potrivite. Acestea pot fi sub formă de uleiuri sau produse special concepute pentru păr cu tendinţă de electrizare.

Uleiuri de păr – tratamentul de păr cu ulei este cea mai naturală opţiune. Uleiurile de păr care corespund porozităţii părului dumneavoastră îndeplinesc simultan multiple sarcini: oferă netezime, previn electrizarea şi, indirect, hidratează, hrănesc şi reglează procesele de la nivelul scalpului. Le puteţi aplica pe părul uscat sau umed, le puteţi masa la nivelul scalpului sau adăuga în alte produse de îngrijire. Uleiurile cu compoziţie uşoară şi capacitate mare de absorbţie pot fi aplicate ca seruri pe vârfurile părului pentru a preveni despicarea şi electrizarea.

Ser de netezire a părului – puteţi obţine rapid un aspect îmbunătăţit al părului aplicând produse de netezire. Serurile de tip leave-in oferă cele mai bune rezultate. Chiar şi o cantitate mică de ser poate oferi strălucire, netezind structura părului şi facilitând descurcarea şi stilizarea părului şi conferind mai multă rezistenţă coafurii. Serurile pe bază de mătase sunt cele mai bine vândute. Reţineţi însă că efectul este superficial şi durează doar până la prima spălare a părului.

Produse anti-umiditate – aceste produse cosmetice acţionează un pic diferit, vizând întărirea stratului de protecţie hidrolipidic al părului, care protejează împotriva deshidratării în interiorul firului de păr. Acest tip de produs poate fi găsit sub formă de ser sau mască, balsam şi chiar şampon. Uleiurile acţionează într-un mod similar. Utilizate separat sau ca amestec de mai multe uleiuri, acestea consolidează stratul hidrolipidic şi previn electrizarea cauzată de umiditate.

Clătire cu acizi – o altă soluţie minunată este clătirea cu oţet care sigilează cuticulele, menţinând apa în interior şi oferind netezime şi prevenind electrizarea părului. Chiar dacă nimeni nu poate spune că produsele de clătire sunt produse de netezire, acestea acţionează şi în acest mod. Un pH acidic închide cuticulele părului, deschise în timpul spălării, redându-le poziţia naturală. Şuviţele de păr devin mai netede şi mai uşor de periat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *