O cremă de față care chiar funcționează. Cum alegeți produsul cosmetic potrivit pentru tipul dumneavoastră de piele?

Crema este un produs cosmetic de bază pentru față folosit deopotrivă de femei și bărbați. Știați că este ineficientă dacă nu se potrivește tipului nostru de ten?

Prima și cea mai importantă regulă de îngrijire a pielii spune că nu există cosmetice universale. Fiecare dintre noi trebuie să ne observăm cu grijă pielea pentru a cunoaște tipul de piele și nevoile asociate fiecărui tip în parte, iar apoi să alegem produsul care are compoziția, consistența și acțiunea potrivite. Același lucru este valabil și în cazul cremei faciale.

Ce cremă facială să alegem?

Este important să ne gândim la alegerea cremei pe care dorim să o cumpărăm. Este bine să acordați atenție și altor aspecte, nu numai prețului și mărcii. Ceea ce este mai important și are un impact mai mare asupra efectelor se află ascuns în interiorul ambalajului. O idee bună este să alegeți cosmeticele cu o compoziție simplă în care se găsesc doar substanțe pe care le cunoașteţi și despre care știţi cum acționează. Dacă lista de ingrediente este foarte lungă și indescifrabilă, atunci este bine să înlocuim asemenea cosmetice cu cele produse acasă – efectele pot fi mai slabe, dar vom fi sigure că ingredientele folosite sunt naturale și că produsul nu conține conservanți și substanțe potențial iritante.

Cea mai bună cremă pentru tenul uscat

Ce cremă să alegem când avem pielea foarte uscată? Una care hidratează intens (de exemplu acidul hialuronic, care combină moleculele de apă în piele și nu permite eliminarea acestora), dar care și reduce tensiunea neplăcută a pielii și calmează iritațiile. De asemenea, ar trebui să conțină câteva vitamine și minerale, datorită cărora pielea uscată va deveni netedă, strălucitoare și fină. Merită menționat faptul că produsul cosmetic pentru tenul uscat ar trebui să aibă o formulă bogată și mai consistentă, dar în același timp, uşor de absorbit.

Crema potrivită pentru tenul matur

În cazul pielii mature, alegerea cremei de față este mult mai dificilă decât în oricare alt caz, deoarece pielea matură necesită îngrijire completă. Este important să hidrateze, să hrănească, să calmeze iritațiile, să regenereze, și, de asemenea, să ofere efecte anti-îmbătrânire. Din acest motiv, crema de față ideală pentru tenul matur are o formulă ușoară conținând un set concentrat de ingrediente – vitamine (în special ”vitamina tinereții” – vitamina E), minerale, acizi grași, peptide, coenzima Q10, colagen etc. Toate acestea sunt responsabile pentru redarea fermității pielii.

Crema perfectă pentru tenul obosit

Tenul obosit este deshidratat, lipsit de strălucire, palid, prezentând specificele pungi sub ochi și cearcăne. Ce cremă s-ar potrivi cel mai bine pentru acest tip de piele? Una care îi va restabili condiția. Ar trebui să conțină un set de ingrediente naturale cu efecte intense de hrănire, hidratare, regenerare și îmbunătățire a micro-circulației (datorită căreia pielea va căpăta o culoare sănătoasă, iar cearcănele vor dispărea).

Crema pentru tenul acneic și gras

Cea mai obișnuită greșeală în îngrijirea tenului gras cu tendință acneică este folosirea unor cantități mari de produse de machiaj, care ar trebui să elimine luciul, să mascheze imperfecțiunile și chiar să uniformizeze culoarea tenului. Cu toate acestea, cea mai importantă în această situație este crema de față – machiajul excesiv poate doar să  vă deterioreze starea pielii. Ce ingrediente ar trebui să conțină crema pentru tenul predispus la acnee? Substanțe antibacteriene, antiinflamatorii și de curățare care micșorează porii, reglează glandele sebacee și, de asemenea, hidratează și hrănesc fața.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *