Sunt cosmeticele făcute acasă cele mai bune?

Acest cosmetic de casă este cunoscut pentru toată lumea – de exfoliere cu cafea. Acesta nu numai că miroase bine, dar și netezește și are grijă de pielea corpului. Se amestecă zațul de cafea cu o lingură de ulei, balsam sau cremă. Exfolierea cu cafea exfoliează pielea, netezește suprafața corporală, ajuta împotriva luptei cu vergeturile și cicatricile mici, dar îmbunătațește circulația sângelui. Este o idee bună să adăugați la amestecul care se încălzește o scorțișoară sau zahăr care permite o mai bună exfoliere.

Castravetele și lămâia tonică au fost bine-cunoscute de bunicile noastre. Acest tip de amestec împrospătează, curăță porii, contractează și luminează pielea. Se recomandă în acnee, în îngrijirea pielii gras și mixte. Pregătiți un pahar sau cană cu apă fiartă sau minerală și adaugă felii de castravete și lămâie. Pune-l deoparte pentru o vreme. În continuare, se toarnă într-o sticlă de culoare închisă. Acest tip de tonic de casă își deține proprietățile pentru aproximativ o săptămână. Ar trebui să se aplice în fiecare dimineață și seară.

Natural Oil

Prin amestecarea de bicarbonat de sodiu, acid citric, uleiuri de aromoterapie, de petrol sau uleiuri vegetale de măsline, părți de fructe sau plante, putem crea bile de baie de casă. Primele două ingrediente fac bilele de baie balonașe și solubile în apă. În al doilea rând, uleiul de aromoterapie oferă un miros intensiv. În al treilea rând, proprietățile hidratante le dețin uleiurile. În cele din urmă, fructele și plantele au grijă de pielea corpului nostru. Amestecul bilelor de baie trebuie turnat în forme mici și pus în frigider timp de 24 de ore. Ele sunt gata de folosire atunci când se solidifică.

Șamponul nutritiv poate fi făcut din gălbenuș de ou de găină. Luați două gălbenușuri și adăugați o lingură de miere și suc de lămâie. Se amestecă bine. Puneți amestecul pe păr și masați-l în scalp. Clătiți-l bine. Repetați procedura de mai multe ori. Amintiți-vă că, după acest tratament părul poate absorbi mirosul de ou.

Pe de altă parte, pentru a vă face propriile lumânări aromatice folosiți ceară de albine naturală și câteva picături de ulei de aromoterapie. Se toarnă ceara de albine într-un recipient de sticlă și locul fitilei în interior. Când amestecul devine solidificat, lumânarea este gata de utilizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *