Cum funcționează gelul cu Aloe Vera? Beneficii pentru frumusețe ale Aloe

Gelul cu Aloe Vera este un produs natural de îngrijire pentru piele și păr extrem de popular, care are multe beneficii pentru frumusețe, oferind inclusiv efecte de calmare, regenerare și de hidratare. Ce alte proprietăți are gelul cu Aloe și cum funcționează pe păr și piele? De unde se poate cumpăra gelul cu aloe și se poate bea? Există contraindicații pentru folosirea acestuia?

Gelul cu Aloe – beneficii

Aloe Vera a fost întotdeauna considerată o plantă vindecătoare. Pulpa sa a fost utilizată pentru tratarea pielii arse, rănilor și cicatricilor. Oamenii, în speranţa ameliorării, au aplicat frunze de Aloe pe pielea inflamată.

Aloe prezintă interes pentru noi în continuare datorită substanțelor nutritive conținute în pulpă. Gelul de Aloe este utilizat extern și are efecte de hidratare, reparatorii, anti-prurit, de calmare, anti-bacteriene și antifungice, în timp ce Aloe folosit intern purifică, ajută la scăderea în greutate și întărește sistemul imunitar.

Cum funcționează gelul cu Aloe?

Gelul de Aloe este ușor de folosit, astfel că îl puteți aplica direct pe piele sau pe păr. Amintiți-vă că un procent ridicat de extract de Aloe înseamnă mai mulți nutrienți în gel.

– Gelul cu Aloe & pielea facială

Gelul cu Aloe este potrivit aproape oricărui tip de ten. Având în vedere necesitățile tenului sensibil sau acneic, gelul de Aloe va funcționa cel mai bine în cazul acestor tipuri. Închiderea porilor este un beneficiu în plus. Mai mult, Aloe hidratează și regenerează, așadar satisface nevoile tenului estrem de uscat (reduce senzația de arsură și mâncărime). Datorită proprietăților antibacteriane, gelul de Aloe reduce inflamația și ameliorează strarea pielii. În plus, ajută la tratarea eczemei și a psoriazisului.

– Gelul cu Aloe & pielea corpului

Nu ezitaţi să aplicați gelul cu Aloe pe față și pe alte părți ale corpului. Deoarece are proprietăți emoliente, tratează călcâiele tari, crăpate. De asemenea, funcționează atunci când încercați să calmați și vindecați răni și arsuri, și totodată, ameliorează condiția pielii și reduce mâncărimea după înțepăturile de insecte.

Gelul cu Aloe este un remediu eficient pentru iritațiile de după bărbierit și după expunerea la soare, deoarece hidratează puternic, regenerează și calmează pielea, fără a provoca senzație de arsură. De asemenea, Aloe are efecte de albire, de aceea produsele bogate în Aloe sunt folosite pentru albirea cicatricilor, vergeturilor și pielii decolorate.

– Gelul cu Aloe & păr + scalp

Datorită capacității de regenerare și hidratare, gelul de Aloe hrănește efectiv părul și scalpul. Este recomandat, în special, persoanelor care suferă de căderea părului și mătreață. Gelul de Aloe restabilește pH-ul scalpului, întărește și hrănește bulbii firului de păr și stimulează creșterea. Hidratează și satisface nevoile părului extrem de uscat.

De unde se poate cumpăra gelul de Aloe?

Gelul de Aloe este disponibil în farmacii, drogherii și magazine cu produse naturale. Alegeți produsele care conțin peste 90% Aloe și cel mai mic număr de substanțe suplimentare. Acest lucru face diferența dintre un produs natural și alte produse.

Aloe Vera de băut

Aloe poate fi folosită și intern – consumat sub formă de gel sau de suc. Este o băutură gustoasă, bogată în substanțe nutritive. Este cea mai bună opțiune pe timp de toamnă și iarnă, întrucât întărește sistemul imunitar. Datorită proprietăților sale puternice de purificare, ajută la scăderea în greutate, reglează procesele digestive și elimină toxinele. În plus, scade nivelul de glucoză și lipide din sânge, de aceea, satisface nevoile bolnavilor de diabet și sindrom metabolic. Pentru a profita la maxim de beneficiile băuturilor cu Aloe, asigurați-vă că acestea sunt cât se poate de naturale și că nu conțin îndulcitori artificial.

Gelul de Aloe – contraindicații

Băuturile care conțin Aloe nu sunt recomandate copiilor sub 12 ani, femeilor care alăptează și celor însărcinate.