Cum sa scapam definitiv de problema cuticulelor exfoliate?

Cuticulele ofera primul strat de protectie al pielii si un aspect sanatos al unghiilor, dar prea multa exfoliere le poate face sa se ingroase si sa se onduleze si, intr-un final, sa dispara complet. Prea mult exfoliere poate cauza formarea de cruste sau de inflamatii pe unghie, asa ca trebuie sa fim foarte atenti la ceea ce facem cu cuticulele. Pana nu de mult, cea mai buna metoda pentru a ne asigura ca cuticulele sunt curate si sanatoase era sa folosim apei calde si sa taiem sau sa smulgem excesul de piele. Cu toate acestea, acum suntem mai conectati decat niciodata la modul de ingrijire a unghiilor si cuticulelor, si exista cateva optiuni noi si mai bune. Insa, cum putem scapa definitiv de problema cuticulelor exfoliate?

Cauze ale cuticulelor exfoliate

Inainte de a ne concentra pe solutii, primul pas ar trebui sa fie sa identificam cauza. Cum spuneam mai devreme, surprinderea externa a cuticulei prin smulgere sau taiare poate fi o cauza, asa cum, de asemenea, se poate intampla in urma expunerii excesive a unghiilor la umiditate sau la produse chimice. Daca aveti o cuticula uscata sau crapata, aceasta poate fi rezultatul unei hipovitaminoze sau a unei afectiuni dermatologice cum ar fi eczema sau psoriazisul.

Deasemenea, excesul de produse cosmetice si igiena necorespunzatoare pentru a va conserva cuticula pot fi, de asemenea, factori care provoaca exfolierea cuticulelor. Folosirea unor produse cu o concentratie prea ridicata de substante chimice sau umiditatea excesiva poate usca cuticula, ceea ce o face sa se exfolieze si sa se prabuseasca.

Solutii pentru cuticule exfoliate

Utilizeaza ace consumabile

Exfolierea cuticulelor nu va fi niciodata o sarcina usoara, dar sunt mai usor de tratat daca le hidratati zilnic. Chiar daca la prima vedere pare o solutie prea simpla, acele consumabile sunt, de fapt, una din cele mai bune modalitati de a ingriji cuticulele. Acele ofera dosului unghiilor un masaj placut si, in acelasi timp, elimina excesul de piele. Acestea sunt special proiectate pentru a detoxifia excesul de piele moarta si a stopa accelerarea cresterii exfolierilor cuticulelor.

Foloseste uleiuri pentru cuticule

Creionele de cuticule sunt, fara indoiala, una din cele mai bune solutii pe care le puteti folosi pentru a preveni exfolierea cuticulelor. Acestea actioneaza hidratand cuticula si ofera o buna protectie impotriva schimbarilor bruste de temperatura, a umezelii si a altor factori nociv pentru piele. Uleiurile pentru cuticule, in mod special prelungesc traiul cuticulelor, lasandu-le hidratate si pline de elasticitate.

Baia de abur

Baia de abur este considerata una dintre cea mai buna metoda pentru a hidrata cuticulele. Voite face o baie de abur pentru a va curata cuticulele folosind o galeata cu apa clocotita, pe care sa adaugati plante aromatice de cafele, lamaie sau menta, lumanari parfumate sau adaosuri naturale cum ar fi sare de mare, mentol sau lamaie. Aceasta solutie va ajuta la hidratarea si la refacerea cuticulelor exfoliate, oferindu-le elasticitate si vigoare fara efort.

Hidratarea cuticulelor

Hidratarea cuticulelor este o alta metoda eficienta de a preveni sau de a trata exfolierea cuticulelor. Acest lucru se poate face prin aplicarea produselor cosmetice cum ar fi creme, uleiuri, balsamuri sau produse speciale pentru ingrijirea unghiilor. Aceste produse va vor ajuta sa va hidratati cuticula si sa reducem exfolierea.

Masaj

Masajul este una din cele mai bune metode de a va ingriji cuticulele. Acest lucru va ajuta la hidratarea cuticulelor si va ajuta sa le mentineti in stare buna. Masajul poate fi facut cu ajutorul degetelor sau al unor varfuri special create pentru a exfolia cuticula si a o curata. Masajul ajuta, de asemenea, la stimularea circulatiei sangvine, ceea ce permite cuticulei sa revina la starea sa initiala mai rapid.

Concluzie

Avand in vedere toate aceste solutii, putem concluziona ca exfolierea cuticulelor poate fi prevenita si tratata prin aplicarea unor metode extrem de eficiente. Din aceasta cauza, daca va confruntati cu cuticule exfoliate, nu trebuie sa faceti altceva decat sa incercati una sau mai multe dintre aceste metode si sa folositi produse speciale dedicare ingrijirii cuticulelor, pentru a va bucura de unghii perfecte si sanatoase. Desigur, toata aceasta ingrijire necesita mult timp si rabdare, dar rezultatele sunt pe masura.