Cum să ai grijă de unghiile fragile? Sfaturi și metode de îngrijire

Unghiile fragile nu sunt doar inestetice, ci pot fi, de asemenea, dureroase și pot sfârși prin deteriorarea unghiilor și a pielii din jur. Uneori poate fi determinat de anumite afectiuni medicale sau poate fi cauzat de produsele cosmetice pe care le folosesti. Este important sa intelegi cauzele unei unghii fragile si sa alegi produsele potrivite pentru a va pastra unghia sanatoasa si puternica.

Cauzele unei unghii fragile

Unghiile fragile pot fi cauzate de expunerea la substanțele chimice, cum ar fi acelea utilizare în produsele de curățare, îngrijirea corporală sau produsele cosmetice. Unele produse de îngrijire a unghiilor, de exemplu, acneea chimică, pot, de asemenea, să provoace unghii fragile. Alte cauze includ stresul, anemia, alergia la produsele cosmetice sau produsele destinate îngrijirii unghiilor, diabetul, expunerea mult prea mare la apa, infecțiile fungice sau bacteriene sau chiar deficiența de vitamine și minerale.

Sfaturi pentru tratarea unghiilor fragile

1. Folosește produse adecvate

În primul rând, dacă îți vei pregăti unghiile cu produse speciale, vei ajuta la protejarea și rezolvarea unghiilor fragile. Ajută la întărirea unghiilor fragilen prin folosirea produselor adecvate. Există produse special create pentru a întări unghiile fragile. Acestea conțin vitamine și minerale, precum și alte ingrediente benefice pentru a îmbunătăți rezistența unghiilor și a le proteja mai bine.

2. Pregătește-ți unghiile

Cea mai bună metodă de a trata unghiile fragile este de a le pregăti, și anume, să le definiți și să le limitezi. Dacă îți vei pregăti unghiile înainte de a le vopsi sau de a le trata cu alte produse cosmetice, le vei proteja mai bine și vei îmbunătăți rezistența lor. Utilizarea unor ustensile special create pentru pregătirea unghiilor poate face lucrurile mult mai ușoare.

3. Evită frecarea și leșierea

Procurgerea atunci când speli vasele sau alte astfel de activități pot fi destul de dureroase pentru unghiile fragile. Este mai bine să folosești manusi când speli vasele sau să folosești paie pentru măcinat sau orice alte materiale care se pot freca pe unghie. De asemenea, ar trebui să fii precaut cu unghiile taie atunci când deschizi sau închizi o cutie sau orice altceva ce necesită folosirea unghiilor taie.

4. Investește într-un balsam pentru unghii

Balsamul pentru unghii este o modalitate excelentă de a preveni unghiile fragile. Se recomandă aplicarea unei creme hidratante în mod regulat pe unghii și în jurul unghiilor, pentru a menține unghiile hidratate și rezistente. Balsamul pentru unghii poate ajuta, de asemenea, la prevenirea mai multor probleme ale unghiilor, printre care și fragilitatea.

5. Hraneste-ti unghiile

Nutriția adecvată este vitală pentru unghiile tale. Alimentele bogate în vitamine și minerale, cum ar fi fructele și legumele, pot fi benefice pentru unghiile tale.Foloseste, de asemenea, vitamine și suplimente nutritive pentru a le hrăni și pentru a le întări, precum și pentru a preveni alte probleme de sănătate. De asemenea, este benefic să bei mai mulți fluide pentru a menține unghiile hidratate și sănătoase.

6. Lasă-le pe mâini

Unghiile fragile sunt mai susceptibile la deteriorare decât unghiile sănătoase. Acesta este motivul pentru care ar trebui să le lasi să se odihnească, în mod special înainte de a le vopsi sau de a le trata cu produse cosmetice. Este foarte important să te asiguri că ai folosit produse cosmetice adecvate și că le folosești în mod corespunzător pentru a le întări, mai degrabă decât să le dăuneze.

Cum să previi unghiile fragile?

1. Utilizați produse adecvate

Este important să folosiți produse destinate pentru îngrijirea unghiilor. Acestea sunt fabricate pentru a vă proteja unghiile și pentru a le întări. Ele conțin vitamine și minerale esențiale care ajuta la întărirea unghiilor, precum și ingrediente benefice care hrănesc și hidratează unghiile.

2. Consumați o dietă sănătoasă

Deoarece unghiile fragile pot fi, de asemenea, rezultatul unei nutriții insuficiente, este important să aveți o alimentație sănătoasă și echilibrată. Încercați să consumați alimente bogate în vitamine și minerale, precum fructele și legumele, pentru mai multă sănătate și rezistență. Consumați, de asemenea, suficientă apă pentru