Şampoane pe bază de plante – puterea îngrijirii naturale a părului

Şampoanele de păr pe bază de plante – de ce nu cad de pe podiumul înfrumuseţării & îngrijirii? Se pare că natura este un estetician perfect calificat care acţionează ca un profesionist şi are o soluţie la orice problemă. Dacă nu aţi încercat încă produse de îngrijire a părului pe bază de plante, este timpul să aflaţi cât de benefice pot fi!

ID:145351859

Şampoanele pe bază de plante sunt naturale, complet sigure pentru scalp şi au la bază reţete tradiţionale. Acestea nu conţin substanţe nocive precum parabani, siliconi sau SLS, SLES, care sunt comegogenice, îngreunează părul şi pot perturba ciclul natural al scalpului.

Oferta de şampoane pe bază de plante este foarte largă. Datorită multitudinii de ingrediente naturale, există un şampon potrivit pentru fiecare tip de păr. Atât părul gras şi greu, cât şi părul slăbit, fragil, subţire, uleios şi afectat de mătreaţă pot beneficia de o îngrijire personalizată, în funcţie de nevoi.

Ştiaţi că…

… efectul plantelor este mai mult puternic decât al ingredientelor obţinute în laboratoare? De aceea, amestecurile pe bază de plante conţin o serie de substanţe active care acţionează în interiorul firului de păr, în timp ce şampoanele sintetice conţin siliconi care acţionează doar superficial, la suprafaţa părului. Dacă doriţi o regenerare profundă şi o îmbunătăţire a condiţiei părului – alegeţi îngrijirea pe bază de plante.

Cum se alege cel mai bun şampon de păr?

În primul rând, trebuie să aruncaţi o privire mai atentă părului şi să determinaţi exact care sunt necesităţile acestuia – şamponul trebuie să se potrivească tipului dumneavoastră de păr. Cunoscând problemele cu care ne confruntăm în îngrijirea părului ne va ajuta să determinăm ce şampon trebuie să folosim. Prin urmare:

 • păr gras şi greu – alegeţi şampoane pe bază de extract de urzică şi brusture;
 • păr care cade excesiv – în afară de ridichea neagră deja menţionată, extractul de coada calului este, de asemenea, benefic;
 • pentru păr uscat, folosiţi extract de seminţe de in şi de primulă de seară;
 • părul matur şi tern trebuie spălat cu şampon pe bază de flori de bujor;
 • părul subţire şi blond trebuie spălat cu şampon delicat pe bază de muşeţel;
 • părul mat, lipsit de volum poate fi revitalizat cel mai bine cu şampon pe bază de extract de Humulus lupulus;
 • părul subţire şi delicat – alegeţi un şampon de bază de extract de rădăcină de ginseng.

Îngrijirea specială a părului – şampoane pe bază de plante cu acţiune deosebită

Pe lângă problemele „obişnuite” ale părului şi scalpului, ne putem confrunta, de asemenea, cu probleme mai grave şi mai dificil de tratat: mătreaţă, seboree foarte puternică, cojirea scalpului, prurit, cădere excesivă a părului etc. Pot plantele combate aceste afecţiuni?? Se pare că acestea sunt de mare ajutor pentru părul extrem de slăbit şi obosit care necesită îngrijire specială. Ce plante au o acţiune deosebită?

 • Extractele de mesteacăn şi ridiche neagră – îngrijesc părul afectat de mătreaţă.
 • Extractele de sunătoare şi salvie – consolidează părul slăbit şi îmbunătăţesc circulaţia sanguină la nivelul scalpului.
 • Sulfina galbenă (Melilotus officinalis) – este perfectă pentru vară – protejează părul împotriva efectelor adverse ale factorilor externi.
 • Părul afectat de mătreaţa poate fi tratat cu şampon pe bază de extract de ridiche neagră sau mesteacăn.
 • Extractul de Crețușca (Filipendula ulmaria) – protejează părul şi calmează scalpul.
 • Ienupărul – redă vitalitatea şi flexibilitatea părul extrem de fragil.

Un factor important care determină efectul unui anumit şampon este compoziţia sa. Chiar şi în şampoanele pe bază de plante şi – se pare – produsele naturale, parabenii şi alcoolul nociv cu catenă scurtă pot domina, iritând scalpul şi deshidratând părul. Asiguraţi-vă că vă uitaţi în lista de ingrediente pentru a determina dacă produsul este complet natural şi sigur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *