Ulei de tărâţe de orez – dezvăluirea proprietăţilor cosmetice minunate

Uleiul de tărâţe de orez este cel mai popular cosmetic folosit de femeile japoneze – acestea îl aplică în îngrijirea zilnică a corpului, tenului şi părului. Ingredientul său esenţial şi unic este gamma-oryzol, care are un efect antioxidant mai puternic decât vitamina E. Ce secrete ascunde uleiul de tărâţe de orez? De ce este un produs cosmetic atât de minunat? Haideţi să aflăm!

Rice bran oil in bottle glass and unmilled rice on wooden background

Uleiul de de tărâţe de orez conform INCI: ulei de oryza sativa

Uleiul de tărâţe de orez este obţinut din tărâţe de orez, i.e. stratul superior maro, îndepărtat în timpul producţiei de orez alb. Tărâţele de orez s-au dovedit a fi o sursă valoroasă de substanţe importante pentru îngrijirea pielii şi a părului. Ce conţine uleiul de tărâţe de orez?

Uleiul de tărâţe de orez – compoziţie

Uleiu de tărâţe este un produs excepţional datorită compoziţiei sale neobişnuite. Efectul său puternic de înfrumuseţare şi întinerire este ascuns în gamma-oryzanol. Acesta este o combinaţie de acid ferulic, fitosteroli şi alte substanţe organice valoroase pentru piele.

Fitosterolii au un impact direct asupra menţinerii condiţiei bune a pielii, deoarece reduc procesele de dizolvare a colagenului şi elatinei – cele două substanţe care asigură menţinerea aspectului tânăr şi ferm.

Acidul ferulic este unul dintre cele mai puternice, bine-cunoscute şi naturale ingrediente cu efecte anti-îmbătrânire. De asemenea, are proprietăţi de depigmentare, ceea ce înseamnă că poate trata toate zonele decolorate şi petele pigmentare de la nivelul epidermei, albind pielea şi asigurând un nivel corespunzător de hidratare.

Se pare că gamma-oryzanol este un antioxidant mai puternic decât vitamina E, denumită frecvent „vitamina tinereţii”. Uleiul de tărâţe de orez conţine, de asemenea, ceramide care asigură fermitate, netezime şi previn lăsare pielii şi ridurile cauzate de gravitate. Dacă sunteţi în căutarea coenzimei Q10 în cosmetice, este bine de reţinut că uleiul de tărâţe de orez prezintă o concentraţie ridicată din această substanţă. Coenzima Q10 reduce ridurile fine şi întârzie procesele de îmbătrânire prematură a pielii.

Uleiul de tărâţe de orez este, de asemenea, potrivit pentru îngrijirea tenului acnei şi predispus la acnee: calmează inflamaţiile, vindecă şi ameliorează problemele pielii, asigură un nivel adecvat de sebum, reglează funcţionarea glandelor sebacee, închide porii şi lasă tenul neted. Uleiul tratează, de asemenea, leziunile provocate de acnee, prevenind apariţia unor noi imperfecţiuni.

Uleiul de tărâţe de orez – uz cosmetic

Uleiul de orez poate fi utilizat pentru îngrijirea tenului, corpului şi a părului. Multe femei folosesc uleiul de orez şi pentru îngrijirea zilnică a unghiilor, masându-l la nivelul patului unghiilor.

Uleiul de tărâţe de orez pentru ten

Uleiul este hipoalergenic, nu irită sau sensibilizează pielea, prin urmare este potrivit pentru toate tipurile de piele. Datorită proprietăţilor sale anti-îmbătrânire, este recomandat în special pentru îngrijirea tenului matur şi sensibil, predispus la alergii. Acţionează eficient şi pentru tratarea leziunilor acneice.

Uleiul poate fi aplicat direct la nivelul tenului (preferabil noaptea, înainte de culcare, sub formă de ser facial – în timpul somnului, capacitatea de absorbţie a pielii este mai mare, oferind astfel o îngrijire mai intensă). De asemenea, uleiul de orez poate fi amestecat cu crema de îngrijire a pielii preferată.

În plus, uleiul de tărâţe de orez va fi perfect pentru îngrijirea părului facial al bărbaţilor şi ameliorarea iritaţiilor după bărbierit.

Uleiul este bine absorbit şi nu lasă pielea uleioasă. Persoanele cu ten uscat pot folosi acest ulei ca bază de machiaj. Uleiul de orez este, de asemenea, potrivit ca un component în măştile cu pudră (eg măşti cu argilă). Amestecaţi cu pudră şi aplicaţi pasta la nivelul tenului. Ulei va intensifica acţiunea argilei. Mai mult decât atât, acesta este un cosmetic minunat pentru vară, deoarece conţine filtru UV natural care protejează pielea împotriva procesului de fotoîmbătrânire.

Uleiul de tărâţe de orez pentru păr

Uleiul de orez este ideal pentru îngrijirea părului cu porozitate medie, i.e slăbit, subţire, tern, cu tendinţă de cădere excesivă. Vitamina E, fitosterolii, acizii graşi benefici (inclusiv valorosul acid ferulic) îmbunătăţesc condiţia scalpului, repară suprafaţa deteriorată a părului, protejează împotriva deteriorării cauzate de factorii externi nocivi, întăresc bulbii părului şi au un impact pozitiv asupra creşterii sănătoase a părului.

Uleiul de tărâţe de orez are o capacitate bună de absorbţie şi nu îngreunează părul, este uşor de îndepărtat după tratamentul cu ulei şi conferă părului un aspect strălucitor. Poate fi, de asemenea, utilizat pentru a proteja vârfurile părului şi pentru a preveni despicarea acestora.

Datorită proprietăţile antioxidante, uleiul curăţă eficient scalpul şi echilibrează secreţia de sebum. Aplicând tratamente regulate cu ulei, veţi preveni îngrăşarea părului, iar scalpul uscat excesiv devine hidratat. Cu alte cuvinte, uleiul de tărâţe de orez ameliorează condiţia pielii şi asigură un echiilibru hodrolipidic adecvat.

Există numeroas moduri de utilizare a uleiului de tărâţe de orez: în cele mai multe cazuri, este aplicat la nivelul părului şi scalpului, dar poate fi, de asemenea, amestecat cu balsamul, masca sau infuzia pe bază de plante preferată pentru a obţine o loţiune de scalp cu proprietăţi regenerative. O altă metodă comună este de a prepara un spray de păr care nu necesită clătire: uleiul trebuie amestecat cu o cantitate mare de infuzie de plante, suc de aloe sau hidrolat şi pulverizat la nivelul părului umed după spălare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *