Cele mai bune remedii pentru păr static

Părul dumneavoastră are tendinţa de a deveni static şi rebel? Aflaţi ce puteţi face pentru a elimina această problemă. Descoperiţi care sunt cele mai bune metode pentru a reduce electrizarea părului în timpul iernii.

Părul static este dificil de controlat pentru a obţine o coafură frumoasă. Deşi părul nu este mai puţin capricios pe timp de vară, problema se agravează o dată cu venirea iernii şi necesitatea de a purta pulovere groase, fulare şi căciuli. De ce devine părul static în special iarna?

Păr static iarna – cauze

Părul poate deveni static indiferent de sezon, dar această problemă este mai frecventă iarna. Există câţiva factori care înrăutăţesc problema în lunile reci de iarnă. Condiţiile meteorologice nefavorabile – diferenţele mari de temperatură între încăperile încălzite şi aerul îngheţat de afară fac părul mai static. Să nu uităm condiţia slăbită a părului, care devine mai uscat, mai rigid şi mai fragil iarna. În contact cu puloverele groase şi căciulile şi fularele din bumbac, părul este mai predispus la electrizare. Este o problemă foarte frecventă.

Cum se reduce părul static?

CUMPĂRAŢI O CĂCIULĂ NOUĂ

Multe femei preferă să renunţe la căciulă în timpul iernii de teama şuviţelor statice. Nu este cea mai indicată soluţie întrucât riscăm să răcim. Alegeţi un remediu mai bun şi mai sănătos – căciulile din materiale naturale şi netede, de exemplu din bumbac subţire. Cu cât materialul este mai gros, mai aspru şi mai artificial, cu atât riscul de electrizare a părului este mai mare.

FOLOSIŢI ŞAMPONUL POTRIVIT

Schimbarea şamponului este cea mai uşoară şi eficientă metodă de a elimina electrizarea părului. Părul uscat cu porozitate ridicată este mai predispus la electrizare – optaţi pentru un şampon îmbogăţit cu uleiuri, ceramide şi cheratină, care poate sigila cuticulele şi umple golurile din structura firului de păr. Este o soluţie facilă şi foarte eficientă.

DESCOPERITŢI PRODUSELE ANTI-STATICE

Produsele pentru păr static sunt minunate pentru femeile care se confruntă cu această problemă. La achiziţionarea unor astfel de produse, optaţi pentru produse pe bază de miere, Aloe, ulei de argan sau ulei de avocado, care vor asigura un nivel adecvat de hidratare, netezind şi sigilând umiditatea în interiorul firului de păr. Balsamurile de păr cu polimeri fac, de asemenea, minuni şi ar tebui utilizate în mod regulat (precum şi măştile cu efect nutritiv puternic). Un păr sănătos înseamnă un păr care nu se electrizează.

CLĂTIRE ŞI USCARE RECE

Dacă părul dumneavoastră se electrizează, chiar şi rutina de spălare şi stilizare contează. Alegeţi şampoane cu acţiune delicată de curăţare care nu deshidratează părul excesiv. Clătiţi părul cu apă rece sau cu un agent acidic, de exemplu, cu oţet. Evident, şi rutina de uscare a părului este importantă. Uitaţi de aerul fierbinte – utilizaţi aer rece pentru a facilita închiderea cuticulelor după spălare. Dacă preferaţi să vă uscaţi părul cu föhnul, alegeţi doar uscătoarele cu funcţie ionică pentru a menţine hidratarea şi fineţea naturală a părului şi pentru a preveni electrizarea.

OPTAŢI PENTRU O COAFURĂ POTRIVITĂ

Ultimul dar nu cel din urmă sfat pentru stilizarea părului afectat de electrizare. Din păcate, perierea frecventă înrăutăţeşte lucrurile şi intensifică electrizarea. Nu multe persoane cunosc faptul că materialul periei este, în cele mai multe cazuri, de vină – evitaţi plasticul şi alte materiale artificiale. Dacă şuviţele de păr rebele constituie o problemă frecventă, optaţi pentru o perie din lemn, cu peri confecţionaţi dintr-un material natural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *