Ridichea neagră – un cosmetic minunat, natural. În ce produse să-l căutăm?

Ridichea neagră este cunoscută în special pentru îngrijirea părului – este adevărat că produsele cosmetice de îngrijire a părului cu conţinut de ridiche neagră sunt excelente, dar merită să ştim că aceasta nu este singura calitate minunată pe care ridichea neagră o poate oferi. Este o adevărată bombă de vitamine pentru tot organismul, iar proprietăţile sale de îngrijire pot fi utilizate nu numai în îngrijirea părului.

5 proprietăţi de înfrumuseţare şi îngrijire oferite de ridichea neagră

1. Întăreşte, curăţă şi conferă luminozitate pielii

Cel mai important element în îngrijirea pielii este curăţarea profundă – fără aceasta, etapele ulterioare de îngrijire vor fi lipsite de eficienţă (spre exemplu, ingredientele cremelor nu vor fi absorbite la fel de bine precum ne aşteptăm). Ridichea neagră este foarte utilă în această etapă de îngrijire – gelurile şi scruburile de curăţare a tenului cu extract de ridiche neagră vor curăţa perfect şi vor împrospăta şi hrăni pielea. Ridichea neagră conţine o serie de vitamine din grupul B, fosfor, zinc şi o concentraţie ridicată de vitamina C. Aceasta elimină eficient toate toxinele şi îmbunătăţeşte rapid condiţia pielii.

2. Întinereşte şi are proprietăţi antioxidante

Ridichea neagră este, de asemenea, o sursă importantă de antioxidanţi puternici; după cum am menţionat deja, abundă în vitamina C şi flavonoide. Îngrijeşte în mod ideal tenul matur, întârzie procesele de îmbătrânire şi neutralizează efectele nocive ale radicalilor liberi. Ridichea neagră poate fi utilizată şi de persoanele cu piele sensibilă, deoarece nu provoacă iritaţii sau alergii.

3. Vindecă semnele cauzate de modificările survenite la nivelul pielii

De asemenea, extractul de ridiche neagră va fi de mare ajutor în combaterea acneei şi altor schimbări ale pielii. Nu previne doar apariţia imperfecţiunilor şi punctelor negre, ci şi ameliorează aspectul petelor, leziunilor acneice, decolorărilor şi petelor pigmentare.

Ridichea neagră reduce toate semnele inestetice şi nedorite ale unor tipuri diferite de infecţii la nivelul pielii, redă culoarea uniformă şi frumoasă, iluminează delicat şi oferă tenului strălucirea naturală.

4. Reduce căderea părului

Căderea excesivă a părului este o problemă frecventă: de cele mai multe ori, este cauzată de schimbările de sezon. Câteodată, este suficient să introducem un aliment nou şi sănătos în planul de alimentaţie pentru a o preveni. Cu toate acestea, căderea părului este o problemă cu care se confruntă atât bărbaţii, cât şi femeile. În plus, este asociată cu stresul sau bolile severe, de lungă durată.

Se pare că extractul de ridiche neagră este un remediu foarte putermic care inhibă căderea părului. Cum este posibil? Acest extract stimulează circulaţia sângelui la nivelul scalpului şi, în consecinţă, înrădăcinează bine bulbii şi foliculi, consolidându-i. În plus, curăţă scalpul şi părul de impurităţi şi previne astfel rărirea părului. Efect: părul încetează să mai cadă, iar procesul de creştere este facilitat. Mai mult decât atât, ridichea neagră curăţă perfect podoaba capilară de reziduuri cosmetice, toxine şi impurităţi. Şamponul de ridiche neagră este delicat, potrivit pentru pielea sensibilă, şi previne îngrăşarea pielii, susţinând combaterea formelor uşoare de mătreaţă.

5. Oferă scalpului echilibru hidrolipidic

După cum am menţionat deja, ridichea neagră nu îngrijeşte doar părul şi bulbii, ci şi scalpul, astfel încât este un ingredient frecvent în compoziţia şampoanelor anti-mătreaţă. Ridichea neagră ameliorează scalpul şi echilibrează procesele de la suprafaţa sa. De asemenea, redă echilibrul hidrolipidic prin inhibarea seboreei, prevenind îngrăşarea părului şi, în acelaşi timp, calmând şi redând nivelul adecvat de hidratare. În plus, ridichea neagră hrăneşte scalpul şi firul de păr pe toată lungimea sa, de la rădăcini până la vârfuri. Oferă o întreagă serie de vitamine şi minerale necesare pentru creşterea şi funcţionarea corespunzătoare a părului.

Ridichea neagră – unde să o căutăm?

Din fericire, multe companii de produse cosmetice apreciază beneficiile oferite de ridichea negră, adăugând-o în produsele lansate pe piaţă. Unul dintre cele mai populare este, de exemplu, şamponul infuzat cu ridiche neagră. La achiziţionarea unui astfel de produs, verificaţi întotdeauna ce cantitate de extract de ridiche neagră este inclusă în compoziţie. Cu cât aceasta este mai mare in INCI, cu atât şamponul va acţiona mai eficient.

Există, de asemenea, măşti şi balsamuri pe bază de ridiche neagră, disponibile pe piaţa cosmetică – acestea sunt excelente pentru detoxifiere, lăsând părul curat şi eliminând toxinele acumulate în stratul exterior al părului. Un produs la fel de bun care inhibă căderea părului este loţiunea pentru toate tipurile de scalp pe bază de extract de ridiche neagră. Aceste tipuri de produse conţin deseori alte extracte de plante selectate cu atenţie, cunoscute pentru importanţa lor în îngrijirea părului, precum brusturele, coada calului şi urzica.

Metode pentru prepararea acasă a cosmeticelor infuzate cu ridiche neagră

Un remediu cosmetic perfect de preparat acasă este sucul de ridiche neagră. Îl puteţi utiliza intern, sub formă de supliment, dar şi extern: masat la nivelul scalpului sau sub formă de produs de curăţare a tenului în locul tonerului tradiţional.

Sucul de ridiche neagră adăugat în argilă albă sau verde îi întăreşte proprietăţile şi este un ingredient minunat în masca facială.

Extractul de ridiche neagră poate fi, de asemenea, folosit ca spray de păr. O idee minunată este de a-l combina cu un ulei natural potrivit şi de a-l aplica la nivelul podoabei capilare ca mască pe bază de ulei sau de a prepara acasă un spray cu ulei pentru păr şi a-l pulveriza în păr după spălare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *