Metode făcute acasă pentru un ten fermecător. Măști de drojdie și șofran

Care este rostul în a-ți irosi banii pe cosmetice sau tratamente de înfrumusețare? Cu siguranță, poți avea grijă de frumusețea ta și acasă, chiar cu mâna ta. Iar ingredientele care pot fi folosite pentru a prepara cosmeticele făcute acasă sunt ușor de găsit în orice livadă, frigider și dulap.

arcbőrért1

Pentru început, masca de drojdie este aici pentru a vă ajuta să luptați împotrva acneei. Are proprietăți antibacteriene, hidratante și de netezire. În plus, reduce iritațiile și inflamațiile. Rezultatele măștii de drojdie pot fi incluse în leziunile pielii uscate și curățarea pielii de contaminanți. Iar aceste procese de tratare sunt făcute fără să cauzeze iritații. Merită să adăugăm faptul că, drojdia conține și o groază de vitamine și microelemente. Vitamina B, proteine, calciu, fier și carbohidrați pot fi găsiți cu ușurință în drojdie.

woman shopping for fruits and vegetables in produce department o

Cum se prepară masca de drojdie? Ia 25 de grame de drojdie și amestec-o cu lapte călduț. Opțional, poți adăuga un strop sau două de ulei de măsline sau suc de lămâie. Amestecul trebuie să fie aplicat pe ten, decolteu și spate. Și totuși cum se prepară masca de drojdie de bere? Este suficient doar să amestec patru linguri de drojdie de bere cu două linguri de miere și apă. Amestecă până când amestecul se îngroașă. Tot ce trebuie să faci acum este să pui amestecul pe fața ta și să îl lași pentru 15 minute și să-l clătești cu apă călduță pe urmă.

În al doilea rând, masca de șofran are și ea proprietăți anti-acnee. În plus, șofranul are caracteristici purificatoare, antiinflamatoare, antifungice și antioxidante. Mai mult, acest condiment sporește viteza de tratare a rănilor. Este ușurarea noastră împotriva a numeroase tipuri de acnee, colorare a pielii și semne ale acneei. Nu uitați că șofranul reduce arsurile solare și iritațiile.

Cum prepari masca de șofran? Combinați șofranul, iaurt gros și miere în proporție de 1:1:1. Poți adăuga și ulei de tratare a pielii la alegerea ta. Apoi, aplică amestecul pe tenul tău cu o pensulă sau un deget. Aproximativ după 20 de minute, spălați fața de mască. Dacă se întâmplă ca șofranul să se coloreze pe față, mai spălați-l o dată. Totuși, unul poate fi permis – fără cicatrici acide!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *