Oare este o mască facială scumpă mai bună decât alternativa sa mai ieftină? De fapt, nu prețul este ceea ce contează, ci ingredientele și calitatea acestora. Verificați rețetele pentru cele mai bune măști faciale pe care le puteți face acasă!
Experimentele de preparare a cosmeticelor acasă sunt activități plăcute pentru unele femei. Crearea propriilor noastre amestecuri din produse disponibile este o activitate creativă care poate aduce rezultate satisfăcătoare, de exemplu, un produs cosmetic care într-adevăr funcționează!
De ce sunt minunate cosmeticele preparate acasă?
Cosmeticele DIY prezintă o mulțime de avantaje şi multe dintre acestea nu ne sunt atât de evidente. În primul rând, acestea conțin doar ingrediente naturale și nu au conservanți sau alte substanțe nocive. De obicei, acestea au la bază uleiuri, iaurturi sau hidroliți, spre deosebire de cele deja preparate care conțin cantități mari de apă. Cosmeticele preparate în casă sunt mult mai eficiente întrucât acestea acționează asupra corpului nostru având ingrediente concentrate care răspund perfect nevoilor noastre.
Cu toate acestea, cel mai mare avantaj al cosmeticelor preparate în casă îl reprezintă prețul lor: o mască DIY este mai ieftină decât masca unei mărci renumite cumpărată dintr-o farmacie. În plus, le putem prepara oricând, fără să fie nevoie să ieșim din casă.
Cele mai bune măști faciale preparate acasă
Ce putem adăuga într-o mască facială preparată acasă? Cum să o preparăm? În loc să ne gândim la următoarele rețete, a venit vremea să începem să ne facem propria mască de față și să o testăm pe propria noastră piele. Iată cele mai bune trei rețele.
Masca cu avocado
Avocado, care efectiv seamănă cu o pară verde, este o bine cunoscută sursă de acid folic, acizi grași esenșiali, vitamine (A, B, C, E, H și K) și minerale (magneziu, cupru, fier, potasiu și calciu). Acest fruct este perfect pentru masca facială, întrucât în această formă toate substanțele sale nutritive vor fi oferite direct pielii noastre.
Cum se prepară masca de față cu avocado? Zdrobiți sau amestecați fructul copt, adăugați două linguri de iaurt natural și câteva picături de vitamina E (aceasta poate fi achiziționată de la o farmacie). Pasta obținută se aplică pe față pentru câteva minute, apoi se spală cu apă călduță.
Mască din fulgi de ovăz
Un al ingredient valoros este ovăzul, care are cel mai ridicat conținut de minerale (fier, zinc, magneziu), vitamine din grupul V și vitamina E care este antioxidant – nu există alți fulgi atât de bogați în nutrienți. Din acest motiv, ovăzul este cel mai des folosit pentru prepararea măștilor de față acasă.
Cum se prepară masca de față cu fulgi de ovăz? Fulgii trebuie preparați – adăugați 3 linguri de apă peste trei linguri de fulgi, acoperiți-i și lăsați-i la rece. Apoi, adăugați miere lichidă acestui amestec. Acum, puteți aplica masca pe față, gât și linia gâtului. Spălați după 20 de minute cu apă călduță.
Mască facială din banană
În fiecare casă există o banană foarte coaptă care nu va fi mâncată. Nu o aruncați! Un astfel de fruct este perfect pentru prepararea unei măști faciale, deoarece conține cantități mari de beta-caroten, vitamine din grupul B, vitamina C și minerale (potasiu, magneziu, seleniu, cupru, zinc, fluor, mangan și iod).
Cum se prepară masca facială cu banană? Este simplu. Pasați banana cu o furculiță sau amestecaţi, apoi adăugați un gălbenuș de ou și o lingură de miere lichidă. Aplicaţi pasta pe față și așteptați 15 minute. Spălați cu apă călduță.
Lasă un răspuns