Pielea devine deshidratată din mai multe motive și, din păcate, de obicei, este un proces care se întâmplă pe neașteptate și destul de rapid. Se poate întâmpla tenului gras, acneic și mixt. Condițiile meteo nefavorabile, sezonul rece sau cald, aerul uscat cauzat de radiatoare sau pur și simplu din cauză că nu bem suficientă apă – toate acestea pot cauza deshidratarea pielii. Cum vă dați seama că pielea dumneavoastră este deshidratată și cum remediați acest lucru? Aflați cele mai bune tratamente faciale de hidratare.
Să începem cu un adevăr semnificativ:
Toate tipurile de ten necesită hidratare
Absolut toate tipurile și subtipurile de piele au nevoie de hidratare. Aceasta este baza fără de care pielea nu poate funcționa în mod adecvat.
Cum ne dăm seama că pielea este deshidratată?
În primul rând, se simte când obrajii încep să ardă sau să doară, iar pielea poate deveni, sau nu, ușor îmbujorată. Majoritatea oamenilor își imaginează pielea deshidratată ca fiind una extrem de uscată. Cu toate acestea, acest lucru nu este complet adevărat: o astfel de piele poate fi acoperită de un strat considerabil de sebum – acest lucru se întâmplă când pielea dumneavoastră devine brusc deshidratată, iar glandele sebacee încearcă să contracareze acest lucru și încep să producă o cantitate mare de sebum pentru a proteja pielea de uscare excesivă.
Piele deshidratată – de ce ingrediente are nevoie?
Ce ingrediente ajută pielea deshidratată? Practic, de folos vor fi toate ingredientele cu proprietăți higroscopice, așadar acelea care rețin moleculele de apă în piele. Acidul hialuronic este unul dintre cele mai bune ingrediente – poate combina până la 250 de particule de apă. Acidul hialuronic se produce în mod natural în corpul uman, dar odată cu înaintarea în vârstă, cantitatea din piele scade.
Dacă nu ne hidratăm pielea din interior — acidul hialuronic nu va fi de mare ajutor. De aceea, prima regulă pentru o piele hidratată este consumarea cantității potrivite de apă – minim doi litri pe zi. În zilele toride de vară, această cantitate trebuie să fie chiar mai mare, deoarece aceasta este perioada când pielea se deshidratează mai repede.
Vestea bună este că ne putem proteja pielea cu ușurință prin crearea unui strat ocluziv pe suprafața acesteia. Acest strat face dificilă eliminarea apei prin piele. Toate tipurile de uleiuri naturale sunt perfecte pentru acest scop. Deoarece greutatea moleculară și proprietățile lor diferă – uleiurile trebuie selectate în funcție de tipul pielii. Pe lângă asigurarea unei protecții adecvate împotriva uscării, acestea ar trebui să regleze şi producția de sebum și să acționeze împotriva ridurilor.
Vitaminele sunt un alt factor important în hidratarea adecvată a pielii – una dintre cele mai importante, așa-numita ‘vitamină a tinereții’, este vitamina E – redă nivelul ideal de hidratare a pielii, regenerează bine și, de asemenea, hidratează și lubrifiază. Un lucru important este acela că vitamina E poate îmbunătăți condiția tuturor tipurilor de piele.
Hidratarea pielii – cele mai bune tratamente faciale de hidratare pe care le puteți face acasă
Pentru recăpătarea bunei condiții a pielii, trebuie să o hidratați, în mod constant, atât din interior, cât și din exterior. În acest scop, este important să beți aproximativ 8 pahare de apă în fiecare zi și să folosiți un produs cosmetic hidratant de calitate. O idee bună este să cumpărați un acid hialuronic bun și să folosiți în mod regulat măști cu alge. De asemenea, puteți aplica uleiuri naturale înainte de culcare, care asigură protecție pielii împotriva pierderii excesive de apă. Dacă aerul din casă este uscat – investiți într-un umidificator bun. Asfel, pielea îți va recăpăta curând forma anterioară și elasticitatea.
Lasă un răspuns