Ardei chili pentru creşterea părului – Reţete pentru produse preparate acasă

O metodă rapidă pentru a obţine un păr lung şi puternic. Chiar există? Vedeta acestei postări este ardeiul chili – un alt produs natural care facilitează creşterea rapidă a părului. Ce proprietăţi are şi cum îl putem adăuga în rutina de îngrijire a părului?

Cunoaştem cu toţii ardeii chili şi suntem mai mult sau puţini familiarizaţi cu aspectul acestora. Totuşi, mai puţini sunt cei care cunosc faptul că există numeroase tipuri de ardei chili – cayenne, Jalapeño sau piri piri. Nicio problemă, deoarece toţi au ceva în comun – sunt picanţi datorită capsaicinei. Acest ingredient face ardeii chili atractivi pentru lumea cosmetică.

Beneficiile de înfrumuseţare ale ardeiului chili

Acest ingredient popular este prezent în aproape orice bucătorie şi face minuni şi în îngrijirea frumuseţii. Beneficiile ardeiului chili mai puţin cunoscute sunt cele de încălzire, pierdere în greutate, vindecare şi combatere a durerii.

Doriţi să aflaţi cum acţionează mai exact ardeiul chili?

  • Are calităţi de încălzire.
  • Declanşează procesul de ardere a ţesuturilor adipoase.
  • Ameliorează durerea.
  • Îmbunătăţeşte imunitatea.
  • Oferă vitamine şi minerale.
  • Combate celulita.

Produse fierbinţi de frumuseţe – utilizările ardeiului chili

Deoarece ardeiul chili are proprietăţi care facilitează încălzirea şi pierderea în greutate, îl veţi putea găsi mai ales în produse anti-celulitice. Datorită conţinutului ridicat de capsaicină, produsele îmbogăţite cu chili măresc circulaţia sanguină şi stimulează reînnoirea şi repararea continuă a celulelor pielii. Nu este de mirare că un ardei chili mic este adăugat în compoziţia scruburilor de încălzire a pielii, loţiunilor de slăbit, gelulilor de mărire a buzelor şi tratamentelor de stimulare a creşterii părului.

Care sunt beneficiile ardeiului chili pentru păr?

Majoritatea produselor pe bază de chili sunt concepute pentru păr şi scalp. De ce este chili atât de popular în îngrijirea părului? Deoarece tratează cele mai frecvente probleme ale părului şi scalpului.

  • Întăreşte şi previne căderea părului.
  • Accelerează procesul de creştere a părului.
  • Combate bacteriile şi are efect de purificare, antiseptic.

Ardeiul chili în produsele de păr – gata preparate & preparate acasă

Evident, putem folosi atât produse gata preparate, cât şi produse DIY pe bază de chili în timpul rutinei de înfrumuseţare. Ambele opţiuni au părţi pozitive şi negative.

Persoanele care îşi înjrijesc părul acasă preferă să îşi prepare propriile produse pe bază de chili, de exemplu, ulei sau mască – este o soluţie mai naturală care poate fi adaptată nevoilor individuale datorită faptului că ştim exact ce ingrediente aplicăm. În orice caz, se pare că produsele de păr gata preparate pe bază de chili au, în general, o listă mai bună de ingrediente şi oferă efecte mai puternice, însă sunt mai costisitoare.

Cum să vă preparaţi propriile produse de păr pe bază de chili? Vă prezentăm mai jos două dintre cele mai uşoare, eficiente şi ieftine reţete.

Reţeta 1. Ulei din ardei chili pentru creşterea părului

Uleiul pe bază de chili pentru creşterea părului este un preparat foarte uşor de preparat. Tăiaţi mărunt un ardei chili (cu seminţele care au cea mai mare cantitate de capsaicină), maceraţi (înmuiaţi) într-un ulei la alegere (e.g. ulei de argan, ulei de măsline, ulei de migdale). Masaţi uleiul de creştere a părului la nivelul scalpul cu o oră sau două înainte de spălarea părului.

Reţeta 2. Mască cu ardei chili pentru creşterea părului

Amestecaţi câteva linguri de iaurt simplu cu o lingură de ardei chili uscat şi uleiul preferat, e.g. ulei de argan. Uleiul hrăneşte, iaurtul calmează iritaţiile, în timp ce ardeiul chili stimulează creşterea părului. Aplicaţi masca la nivelul scalpului înainte de rutina de spălare a părului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *